Bank of America se gandeste sa renunte la vanzarea diviziei sale de brokeraj, dupa ce potentialii cumparatori nu s-au aratat foarte interesati de preluarea sa, a anuntat ziarul Financial Times pe pagina sa de internet, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Potrivit ziarului, care citeaza surse avizate, nu a fost luata nicio decizie finala cu privire la divizia de brokeraj, ce a fost scoasa la vanzare acum mai bine de trei luni.

Competitia pentru preluarea diviziei de brokeraj, care, potrivit estimarilor a avut un venit de peste 180 milioane dolari anul trecut, a scazut luna aceasta dupa ce JPMorgan a achizitionat banca Bear Stearns la un pret foarte mic, potrivit Financial Times.

Banca britanica de investitii Barclays Capital si banca franceza BNP Paribas sunt interesate de divizia de brokeraj a Bank of America datorita prezentei puternice pe piata din Statele Unite ale Americii, scrie ziarul.
Surse avizate afirma ca ofertele potentialilor cumparatori nu s-au potrivit cu estimarile Bank of America, a adaugat ziarul.

Serviciile de brokeraj se ocupa de tranzactii, imprumuturi, administrarea fondurilor si fonduri de hedging.
Bank of America a anuntat in ianuarie ca va reduce 650 de locuri de munca, urmand sa vanda divizia de brokeraj, banca numarul doi din sectorul bancar american fiind grav afectata de criza creditelor.

Decizia bancii de a vinde divizia de brokeraj a urmat unei analize anuntata in octombrie 2007, cand directorul executiv Kenneth Lewis afirma: "Am avut parte de toata distractia pe care o pot suporta din sectorul bancar".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri