Northern Rock a avut pierderi de 168 mil. lire sterline in 2007

Northern Rock, banca detinuta de guvernul britanic, a avut pierderi de 168 milioane lire sterline anul trecut, spre deosebire de profiturile de 800 milioane lire sterline din 2006, ca urmare a costurilor legate de criza de finantare, de active riscante si de credite ipotecare, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Reprezentantii Northern Rock, cea mai mare victima a a crizei internationale a creditelor din Marea Britanie, nationalizata luna trecuta dupa ce a imprumutat 27 de miliarde de lire sterline in fonduri de urgenta de la banca centrala a Marii Britanii, Bank of England, au spus ca se asteapta ca banca sa aiba "pierderi semnificative" in 2008. Bancherii de la Northern Rock au mai spus ca se asteapta sa elimine pierderile in 2011.

Reprezentantii Northern Rock au mai anuntat ca imprumutul bancii la Bank of England a scazut la 24 miliarde lire sterline si ar trebui rambursat pana la sfarsitul lui 2010.

Northern Rock a afisat pierderi inainte de impozitare de 168 milioane lire sterline in 2007, comparativ cu profitul de 627 milioane lire sterline din 2006.

Bancherii de la Northern Rock au spus ca pierderile bancii se leaga de revizuirea strategiei pe cinci luni, de deprecierea activelor riscante ca urmare a turbulentelor de pe pietele financiare, de creditele neperformante ridicate si de imprumuturile negarantate in conditiile deteriorarii pietei imobiliare.

Conducatorul bancii din partea guvernului britanic, Ron Sandler, a anuntat la inceputul lunii ca vrea sa concedieze aproximativ 2.000 de salariati si ca portofoliul de credite al bancii s-a diminuat pana la aproape 50 miliarde lire sterline pana la sfarsitul lui 2011, de la 107 miliarde lire sterline.

In raportul anual publicat luni, Northern Rock a mai anuntat ca fostul sau director general, Adam Applegarth, arhitectul modelului bancii, va fi platit cu 760.000 lire sterline pentru contractul sau ce s-a terminat in decembrie 2007. Salariul lui Applegarth in 2007 a fost de 723.000 de lire sterline.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Raport Oficial: Cazare îngrozitoare pentru angajații abatorului din Germania
Setari Cookie-uri