Banca centrala a Ungariei a majorat dobanda cheie cu 0,5 puncte

Banca centrala a Ungariei a majorat, luni, cu 0,5 puncte dobanda de politica monetara, peste estimarile medii, de 0,25 puncte, ale analistilor chestionati de Portfolio.hu, informeaza portalul financiar ungar citat de NewsIn.

Doar sase dintre cei 17 respondenti ai sondajului Portfolio au estimat ca banca centrala a Ungariei va majora dobanda de politica monetara cu mai mult de 0,25 puncte.

Comitetul de politica monetara al bancii centrale a Ungariei coborase dobanda cheie de la 8% la 7,5% in iunie 2007.
Majorarea peste asteptari a dobanzii cheie a bancii centrale a Ungariei ar putea indica angajamentul solid al bancherilor centrali ungari de a-si atinge tinta de 3% pentru inflatia pe termen mediu si faptul ca autoritatile de politica monetara din Ungaria vor sa depaseasca presiunile majorarii dobanzii cheie printr-un singur pas, chiar daca mai mare, consemneaza Portfolio.hu.

Nu este clar daca membrii comitetului de politica monetara al bancii centrale a Ungariei au luat in considerare in luarea deciziei lor si impactul pe termen mediu al tensiunilor politice dintre partidele din coalitia de guvernare, care au luat o intorsatura drastica la sfarsitul de saptamana si luni.

Membrii comitetului de politica monetara al bancii centrale a Ungariei au discutat cu presa foarte des in ultimele doua saptamani, pavand, practic, calea pentru majorarea de luni. Singura necunoscuta pentru jucatorii de pe piata mai ramasese amploarea cu care va cobori banca centrala a Ungariei dobanda cheie, mai scrie Portfolio.hu.

Motivatia pentru decizia comitetului de politica monetara al bancii centrale a Ungariei va fi publicata ulterior, la o conferinta de presa.

Turbulentele de pe pietele monetare si de capital internationale creeaza presiuni asupra pretului activelor din economia ungara, care, fragila, se confrunta cu probleme de echilibru. Comitetul de politica monetara ar putea sa fi luat in considerare si turbulentele de de piata interna care au explodat, pana in prezent, luni dimineata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Fosta catedrală creştină Sfânta Sofia din Istanbul devine moschee
Setari Cookie-uri