Rata somajului din zona euro a ramas stabila in februarie la un nivel scazut, potrivit datelor publicate de Eurostat, odata ce intarirea pietei fortei de munca din Germania a compensat cresterea ratei somajului in Spania si Irlanda, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.
Potrivit datelor publicate de Biroul de Statistica al Uniunii Europene, rata somajului in zona celor 15 state ce folosesc moneda europeana a fost de 7,1% in februarie, neschimbata fata de luna ianuarie si in ton cu asteptarile economistilor chestionati de Reuters.

In toata Uniunea Europeana. rata somajului a scazut la 6,7% in februarie, de la 6,8% in ianuarie, fiind in continuare peste rata somajului din Statele Unite ale Americii, unde a scazut la 4,8% si peste cea din Japonia, ce a crescut la 3,9%.

Intarirea pietei fortei de munca, ce este rezultatul extinderii economice robuste din ultimii doi ani, este un semn bun pentru economie, din ce in ce mai multi oameni cu slujbe alimentand cererea interna intr-un timp in care exporturile zonei euro se confrunta cu o crestere economica incetinita la nivel global si cu aprecierea euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri