Compania petroliera rusa controlata de stat Rosneft, a anuntat ca grupul Royal Dutch Shell se va alatura proiectului cu capital mixt, stabilit impreuna cu PetroChina, ce urmareste construirea unei rafinarii in China, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.
"Confirm ca Shell Global Solutions a castigat licitatia de a efectua un studiu de fezabilitate pentru proiectul nostru ce urmareste construirea unei rafinarii in China", a declarat purtatorul de cuvant al Rosneft, Nikolai Manvelov.

Shell Global Solutions este divizia de consultanta si cercetare a grupului.

Numarul unu in sectorul petrolier si cel al gazelor naturale din China, PetroChina, o subsidiara a China National Petroleum Corp (CNPC), a stabilit impreuna cu Rosneft in octombrie 2007 planurile unui proiect cu capital mixt.

Consortiul va construi de asemenea 300 de benzinarii in nordul Chinei, pe langa rafinarie, a carei productie este estimata ca va incepe in 2011, avand o capacitate anuala de zece milioane de tone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri