Gazprom vrea sa obtina, pana in 2030, circa 25% din piata mondiala de gaz natural lichefiat si sa livreze gaze naturale catre Statele Unite ale Americii si regiunea Asia Pacific, precum si in alte tari, a declarat vicepresedintele comitetului administrativ al companiei , citat de Reuters, informeaza NewsIn.
Colosul energetic rusesc, Gazprom, vrea sa livreze aproximativ 90 milioane metri cubi de gaz petrol lichefiat (LNG) anual catre pietele globale, pana in 2030, a anuntat marti un oficial din cadrul companiei.

Anuntul a fost facut de catre vicepresedintele comitetului administrativ al Gazprom, Valery Golubev, in fata unui forum al sectorului energetic si al combustibililor din Rusia.

Gazprom intentioneaza sa demareze livrarile de LNG catre statele membre APEC (Cooperarea Economica din Asia-Pacific) in 2009, prin intermediul proiectului de petrol si gaz Sakhalin-II si sa creeze facilitati de productie pentru LNG ca partea a unui proiect de dezvoltare a depozitelor vaste de gaz din marea Barents, Stokman.

Proiectul Sakhalin II, in care Gazprom detine o participatie de control, are rezerve estimate de 150 milioane tone metrice (1,1 miliarde barili) de petrol si 500 milioane metri cubi de gaz natural.

Proiectul ªtokman de dezvoltare a campului gazeifer arctic, care are rezerve de gaz estimate la 3,7 mii de miliarde metri cubi, este menit sa aprovizioneze conducta North Stream din Rusia catre Germania, care in prezent este construita sub marea Baltica. Costurile proiectului Stokman sunt evaluate la 30 miliarde dolari.

Gazprom detine o participatie de 51% in acest proiect, in timp ce compania Total din Franta si cea norvegiana Statoil Hydro detin 25%, respectiv 24%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri