Gazprom si majorat anul trecut profitul net cu 4,9% fata de 2006 pana la 360,5 miliarde ruble (15 miliarde dolari), dupa standardele rusesti de contabilitate, informeaza un comunicat de marti al companiei de gaze naturale, citat de agentia Ria Novosti.
Gazprom a precizat ca avansul profitului net din trimestrul al patrulea din 2007 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior a survenit ca urmare a cresterii sezoniere a exporturilor de gaze naturale si a vanzarilor de pe piata interna.

Un analist de la compania financiara Otkritie, Kalil Sehmametiev, a avertizat in privinta asteptarilor ca stirile sa determine entuziasm pe piata ruseasca de capital, mai ales deoarece raportul financiar se refera la compania-mama, pentru subsidiarele Gazprom nefiind publicate inca date.

Analistul sef de la compania de investitii Troika Dialog, Oleg Maksimov, a declarat, la randul sau, ca profitul net afisat de Gazprom este "neinteresant".

Maksimov a spus ca publicarea unui profit net al companiei in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS) ar fi mult mai valoros, dar ca acesta va fi publicat doar dupa ce Gazprom va afisa rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an, mai scrie Ria Novosti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri