Compania olandeza de resurse umane Randstad NV a lansat o oferta de preluare pentru concurentul sau Vedior, in valoare de 3,3 miliarde euro (5,2 miliarde dolari).

Randstad vrea sa creeze cea de a doua companie de resurse umane din lume ca dimensiune dupa Adecco. Olandezii au anuntat ca perioada de acceptare incepe pe 2 aprilie si se va incheia pe 9 mai, in cazul in care nu vor exista prelungiri, potrivit publicatiei Het Financieele Dagblad.

Oferta va fi declarata ca acceptata neconditionat, daca 66,67% din totalul actiunilor Vedior vor fi scoase la vanzare, detinute si alocate, potrivit reprezentantilor Randstad. Odata ce oferta va fi declarata neconditionata, Vedior nu va mai fi listata.

Oferta Randstad este compusa din 9,50 euro numerar si schimba pentru fiecare actiune a Vedior, 0,32759 actiuni proprii, ceea ce evalueaza pretul actiunilor concurentului sau la 19 euro/actiune, bazandu-se pe preturile inregistrate la inchiderea sedintei de ieri.

Randstad a reconfirmat previziunile pentru castigurile inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA)pentru primul trimestru, in valoare de cel putin 100 milioane euro.

Saptamana trecuta, compania a anuntat ca vrea sa vanda doar operatiunile sale din Portugalia pentru a primi aprobarea Comisiei Europene pentru oferta inaintata catre Vedior si va lasa intacte activitatile din regiunea Benelux.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Firmele de recrutare din Romania au afaceri de peste 4 miliarde de lei
Setari Cookie-uri