Bank of Piraeus, cel de-al patrulea creditor din Grecia, a estimat ca profitul net va atinge 600 milioane euro (938 milioane dolari) in acest an, relateaza Reuters.

"Bank of Piraeus estimeaza ca profitul net din 2008 va depasi 600 milioane euro sau 503 milioane euro, excluzand castigul de capital din vanzarea actiunilor Bank of Cyprus", a anuntat banca in cadrul unui comunicat emis in timpul intrunirii anuale a actionarilor.

Castigurile Piraeus au crescut anul trecut cu 50%, sustinute de extinderea puternica a sectorului de creditare pe piata interna si in sud-estul Europei. Banca este prezenta in Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, Albania, Ucraina, Cipru si Statele Unite.

Presedintele Piraeus, Michael Sallas, a reafirmat tintele de castiguri, bazate pe planul de afaceri revizuit in luna octombrie.

Bancile grecesti nu au fost afectate de pierderi legate de criza creditelor ipotecare din Statele Unite, insa criza din pietele financiare a dus la scaderea cotatiei actiunilor.

"Pe baza planului de afaceri elaborat in octombrie, estimam un profit net de 1,2 miliarde euro pana in 2010", a spus Sallas. "Primul trimestru confirma ca avem o evolutie buna, in ciuda mediului international tensionat", a adaugat acesta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primăria Romei va amenda cu până la 500 euro pe cei care aruncă măşti pe stradă
Setari Cookie-uri