"Bank of Piraeus estimeaza ca profitul net din 2008 va depasi 600 milioane euro sau 503 milioane euro, excluzand castigul de capital din vanzarea actiunilor Bank of Cyprus", a anuntat banca in cadrul unui comunicat emis in timpul intrunirii anuale a actionarilor.

Castigurile Piraeus au crescut anul trecut cu 50%, sustinute de extinderea puternica a sectorului de creditare pe piata interna si in sud-estul Europei. Banca este prezenta in Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, Albania, Ucraina, Cipru si Statele Unite.

Presedintele Piraeus, Michael Sallas, a reafirmat tintele de castiguri, bazate pe planul de afaceri revizuit in luna octombrie.

Citeste si:

Bancile grecesti nu au fost afectate de pierderi legate de criza creditelor ipotecare din Statele Unite, insa criza din pietele financiare a dus la scaderea cotatiei actiunilor.

"Pe baza planului de afaceri elaborat in octombrie, estimam un profit net de 1,2 miliarde euro pana in 2010", a spus Sallas. "Primul trimestru confirma ca avem o evolutie buna, in ciuda mediului international tensionat", a adaugat acesta.