In timpul tranzactiilor matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in luna mai, a scazut cu 22 de centi, la 104,61 dolari pe baril, fata de 104,83 dolari pe baril miercuri la bursa din New York. Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in luna mai, a scazut cu 16 centi, la 103,59 dolari pe baril.

Pe bursa din New York (NYMEX), pretul barilului "light sweet crude" cu livrare in luna mai a crescut intr-o singura sedinta cu 3,85 dolari, inchizand la 104,83 dolari. Departamentul american pentru energie a publicat date contradictorii cu privire la starea rezervelor de petrol ale SUA.

Rezervele de titei au crescut cu 7,4 milioane de barili, in timpul saptamanii ce s-a incheiat pe 28 martie, cu mult peste asteptarile pietei, informatie de natura sa calmeze nelinistile legate de reducerea ofertei de petrol.
Pe de alta parte, rezervele de benzina au continuat sa se reduca, inregistrand o scadere de 4,5 milioane de barili, aproape de doua ori peste estimarile pietei.

Citeste si:

Potrivit analistilor, piata pare totusi, pentru moment, sa nu ia in considerare declaratiile presedintelui sistemului american de banci centrale (Fed), Ben Bernanke, care, pentru prima data, a facut referire la scenariul unei recesiuni a economiei SUA.

"Exista posibilitatea unei recesiuni", a declarat Bernanke. "Nu pot spune la ora actuala daca Statele Unite se vor confrunta sau nu sa se confrunte cu o astfel de situatie, insa este clar ca ne aflam intr-o perioada in care cresterea economica este lenta", a adaugat Bernanke.