Compania energetica italiana Enel intentioneaza sa investeasca aproximativ 9 miliarde de euro (14 miliarde dolari) in economia Rusiei in urmatorii cinci ani, a declarat un oficial din administratia prezidentiala rusa, transmite RIA Novosti.

Vorbind in urma unei intalniri ce a avut loc in apropierea Moscovei intre presedintele rus Vladimir Putin si oamenii de afaceri italieni, Serghei Yastrzembsky a precizat ca directorul executiv al Enel, Fulvio Conti, a oferit asistenta companiei sale pentru instruirea inginerilor din sectorul energetic rus.

Yastrzembsky a precizat de asemenea ca Rusia si Italia planuiesc sa infiinteze o banca de investitii cu capital mixt pana la sfarsitul anului 2008.

"O propunere a fost inaintata, beneficiind de un sprijin total, cu privire la infiintarea unei noi banci de investitii ruso-italiana, ce va include Intesa Sanpaolo si un numar de companii italiene importante din sectorul energetic si industrial", a spus Yastrzembsky.

Banca Gazprom si Development Bank vor participa din partea Rusiei.

Yastrzembsky a precizat ca banca va sprijini proiecte masive de investitii in Europa, Rusia si alte foste republici sovietice, precum si in China si India, existand posibilitatea sa fie lansata pana la sfarsitul anului.

"Va fi infiintata pe baza legilor italiene, avand sediul in Italia", a declarat oficialul.

Presedintele Putin a vorbit in fata a 15 oameni de afaceri italieni la resedinta sa din apropierea Moscovei.

La intalnire a participat de asemenea ministrul rus al dezvoltarii economice si comertului, Elvira Nabiullina, precum si ambasadorul rus in Italia, Alexei Meskov.

"Anul trecut, comertul intre Italia si Rusia a crescut substantial la un record de 36 miliarde dolari. Cresterea a fost influentata de o sporire a rezervelor energetice ruse si de o majorare de aproximativ 50% a exporturilor italiene", a declarat Putin.

Presedintele rus a anuntat ca cele doua state vor tine o a cincea runda de consultari in a doua jumatate a anului 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Macron: Rusia va continua sa incerce sa destabilizeze democratiile occidentale
Setari Cookie-uri