Henkel a preluat de la compania Akzo Nobel diviziile Adezivi si Materiale Electronice, detinute anterior de catre National Starch, iar pretul de achizitie a fost de 2,7 miliarde lire sterline (aproximativ 3,7 miliarde euro).
"Aceasta achizitie directioneaza in mod clar Henkel catre cresterea profitabila", a afirmat presedintele Consiliului de Administratie al Henkel KGaA, Ulrich Lehner, citat de NewsIn.

Preluarea a fost precedata de separarea diviziilor achizitionate de catre Henkel, de investigatiile antitrust si cele legate de competitie realizate de catre autoritatile competente. In 2007, aceste doua divizii ale National Starch (Adezivi si Materiale Electronice) au generat vanzari de 1,25 miliarde lire sterline (aproximativ 1,83 miliarde euro).

Pretul de achizitie a fost de 2,7 miliarde lire sterline (aproximativ 3,7 miliarde euro). Dupa integrare, vanzarile anuale ale diviziei Adezivi Tehnologii Henkel vor creste la aproximativ 7,5 miliarde euro.
Odata cu achizitionarea diviziilor Adezivi si Materiale Electronice ale National Starch, Henkel isi intareste substantial pozitia de lider pe piata mondiala a adezivilor si in special pe segmentul adezivilor industriali.

Henkel anticipeaza, de asemenea, o intarire a pozitiilor sale pe pietele regionale. "Proportia vanzarilor din regiunea Asia-Pacific va creste o data cu achizitia celor doua divizii National Starch, de la opt procente la aproximativ 12 procente, iar vanzarile diviziei Adezivi in sine se vor dubla datorita pozitiei foarte puternice pe piata ale celor doua companii care au fuzionat", se arata intr-un comunicat al companiei remis vineri NewsIn.

Grupul Henkel activeaza pe urmatoarele domenii strategice: “Detergenti si produse pentru ingrijirea locuintei”, “Cosmetice / Produse de Toaleta”, “Adezivi si Tehnologii”. In anul fiscal 2007 Henkel a realizat vanzari in valoare de 13,074 miliarde euro. Henkel are 53.000 de angajati in intreaga lume.

In Romania, Henkel a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de peste 472 milioane lei (peste 140 milioane euro), in crestere cu peste 36% fata de anul precedent si un profit (EBIT) de peste 90 milioane lei (peste 27 milioane euro). Potrivit reprezentantilor companiei, aceste cifre au pozitionat Henkel Romania pe primul loc in clasamentul tarilor membre ale Henkel Central Eastern Europe din punctul de vedere al ritmului de crestere in anul 2007. Pe urmatoarele pozitii s-au clasat Ucraina si Rusia, cu cresteri de 35%, respectiv 31%.

Henkel Romania a fost infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe). Henkel Romania are in prezent 600 angajati, iar portofoliul sau cuprinde peste 30 marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri