Compania petroliera ruseasca Lukoil si-a propus sa-si majoreze productia de titei cu 1,8-2% in acest an, fara a lua in calcul achizitiile, a declarat directorul general al firmei, Vagit Alekperov, citat de Reuters.

Al doilea producator de petrol din Rusia anuntase anterior ca isi va majora productia cu aproximativ 5% in acest an, relateaza NewsIn.

Lukoil, care detine aproape 1,3% din rezervele de titei de pe pietele internationale si produce 2,1% din petrolul mondial, anuntase in februarie ca si-a majorat anul trecut productia de petrol cu 1,5%, pana la 708 milioane barili.

Alekperov a refuzat, totodata, sa comenteze cu privire la zvonurile de pe piata, potrivit carora grupul petrolier rus ar fi pe cale sa cumpere o rafinarie in Italia.

"Compania vrea sa achizitioneze rafinarii in Europa. Nu am precizat concret numele niciuneia, dar este adevarat ca lucram la proiecte de dezvoltare atat in sudul, cat si in nordul Europei", a spus seful Lukoil, citat de Reuters.

Compania Lukoil este prezenta in Romania, detinand rafinaria Petrotel din Ploiesti si o retea de benzinarii la nivel national.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lukoil vrea sa vanda 20% din traderul elvetian Litasco