Comitetul director al firmei energetice CEZ din Cehia va propune dublarea dividendului, anularea a circa 10% din actiunile companiei si extinderea programului de rascumparare de actiuni, informeaza, luni, un comunicat al CEZ, preluat de Reuters.

Deciziile sunt in conformitate cu anunturile anterioare ale CEZ referitoare la majorarea dividendului si la posibila anulare a actiunilor detinute de companie.

"In total, am pus deoparte 21 miliarde coroane (1,32 miliarde dolari) pentru dividende", se precizeaza in comunicatul CEZ. "Actionarul principal, statul, va primi peste 15 miliarde coroane", se adauga in comunicat.

CEZ, cea mai mare companie din centrul Europei, cu o capitalizare de piata de 45 miliarde dolari, anuntase anterior ca va majora rata pentru dividende la 50-60% din profitul net, cu excluderea castigurilor unice, fata de nivelul anterior, de 40-50%.

Profiturile nete ale companiei producatoare de electricitate au fost de 42,76 miliarde coroane in 2007.

Cotatia actiunilor CEZ a crescut cu 0,58% pana la 1.220 coroane la inchiderea sedintei de tranzactionare, inainte de publicarea anuntului, in contextul in care indicele principal PX al Bursei de Valori de la Praga s-a apreciat cu 1,26%.

Compania este prezenta pe piata romaneasca, prin subsidiara CEZ Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri