Aviva intra pe piata asigurarilor de sanatate din Irlanda, dupa ce a ajuns la o intelegere cu compania irlandeza de asigurari Vivas Health pentru preluarea a 70% din actiunile companiei, in timp ce Allied Irish Banks (AIB) va continua sa detina restul de 30% din actiuni.

Valoarea activelor brute ale Vivas era de 88,9 milioane euro la finalul anului trecut.

In urma acestei achizitii, Aviva va opera pe piata din Irlanda in sectorul asigurarilor generale, asigurarilor de viata, asigurarilor de sanatate si pensiilor private.

"Aceasta achizitie ne aduce un potential de crestere semnificativ, prin combinarea segmentului de distributie si a notorietatii marcii Aviva cu o gama variata de produse inovative si competitive pe care le ofera Vivas", a declarat Stuart Purdy, directorul executiv al Aviva Irlanda.

Produsele de asigurari de sanatate vor fi distribuite prin intermediul canalelor de distributie ale Aviva si AIB, precum si prin intermediul canalelor de distributie directe si indirecte ale Vivas.

Vivas si-a inceput activitatea pe piata din Irlanda in anul 2004, avand o cota de piata de aproximativ 5% din totalul pietei de asigurari medicale private.

Tranzactia este inca in curs de aprobare la comisia de supraveghere si va fi finalizata in prima jumatate a anului 2008.

Compania Aviva, prezenta si pe piata romaneasca de asigurari si pensii private, activeaza in sectorul economiilor pe termen lung, administrare de fonduri si asigurari generale si a raportat vanzari la nivel global in valoare de 41,5 miliarde lire sterline si active in administrare in valoare de 364 miliarde lire sterline in 2006


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cutremur în Croația: pagube importante în Zagreb
Setari Cookie-uri