Royal Bank of Scotland (RBS) a concediat saptamana aceasta aproape 200 de salariati de la diviziile sale de credite si de banca de investitii - cele mai afectate de turbulentele pietelor financiare, potrivit unor surse avizate, citate de Reuters.

Concedierile de la divizia bancii de investitii a Royal Bank of Scotland - GBM - si de la divizia echivalenta a ABN Amro se asteapta sa fie anuntate mai ales la Londra, in cadrul activitatilor privitoare la credite structurate, afectate de criza creditelor de pe pietele internationale, potrivit NewsIn.

Disponibilizari vor fi facute si la divizia corporativa a ABN Amro, dar mai degraba ca urmare a incetinirii activitatii de pe piata, decat a procesului de integrare in cadrul RBS. Divizia de banca de investitii a RBS aduce peste o treime din profiturile bancii si are, impreuna cu ABN Amro, 28.000 de angajati.

Purtatorul de cuvant al RBS a refuzat sa comenteze cu privire la concedieri, dar a admis ca structura divziei bancare de investitii a RBS este revizuita constant. "Majoritatea institutiilor financiare de pe pietele internationale isi revizuiesc afacerile in contextul conditiilor de pe piata, iar noi nu suntem o exceptie", a declarat purtatorul de cuvant al RBS, citat de Reuters.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri