Deficitul comercial al Statelor Unite s-a adancit neasteptat in februarie, deoarece importurile de bunuri de consum si de alte produse au crescut mai rapid decat exporturile, care au atins un record pentru a 12-a luna consecutiv, arata, joi, un raport guvernamental, citat de Reuters.

Deficitul comercial lunar a crescut cu 5,7%, pana la 62,3 miliarde dolari, de la 59 miliarde dolari in ianuarie, potrivit estimarilor revizuite. Analistii de pe Wall Street estimasera ca deficitul comercial se va reduce in februarie pana la 57,5 miliarde dolari.

In pofida incetinirii cresterii economice din Statele Unite, ce a accentuat temerile privitoare la o recesiune, importul de bunuri si servicii a crescut cu 3,1% pana la 213,7 miliarde dolari, potrivit datelor departamentului american al comertului.

Ca un semnal al revenirii cererii de pe piata americana, au fost inregistrate recorduri pentru anumite categorii de bunuri de consum, materii prime pentru industrie, produse alimentare si bauturi.

In acelasi timp, importurile de produse petroliere pe piata americana au scazut in februarie pana la 37,7 miliarde dolari, dupa 11 luni consecutive de crestere.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri