Euro a pierdut teren in fata dolarului

Moneda europeana a pierdut, jieri, castigurile obtinute anterior fata de dolar, iar apoi a stagnat, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, nu a dat semnale noi cu privire la inflatia si cresterea economica din zona euro, relateaza Reuters, conform NewsIn.

Euro a fost tranzactionat la cotatia de 1,5825 dolari/euro, comparativ cu nivelul de 1,5870 dolari/euro inregistrat inainte de inceperea conferintei de presa a presedintelui BCE. Euro se apreciase anterior pana la nivelul record de 1,5912 dolari/euro.

"Trichet a inceput sa ne tina acelasi discurs vechi despre inflatie, cu toate ca a vorbit si despre riscurile la adresa cresterii economice si nesiguranta accentuata", a spus seful departamentului de tranzactionare pe piete valutare al BMO Capital Markets din Toronto, Firas Askari.

"In acelasi timp, insa, cea mai mare parte a discursului sau a fost despre inflatie si cea mai mare parte a comunitatii financiare din America de Nord crede ca BCE este putin depasita de gravitatea crizei, mai ales in contextul in care Bank of England a decis sa isi relaxeze politica monetara", a adaugat analistul citat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri