Actavis a achizitionat 90% din actiunile companiei Zhejiang Chiral Medicine Chemicals din China, companie specializata in cercetarea, dezvoltarea si productia ingredientelor farmaceutice active (API).
Potrivit unui comunicat al companiei, achizitia se incadreaza in linia strategica de dezvoltare a grupului Actavis, care urmareste accesul direct la productia ingredientelor active (API) la costuri reduse.

Actavis detine deja o unitate de cercetare si dezvoltare pentru API in India, unde are peste 50 de produse in dezvoltare. Astfel, noua achizitie, alaturi de unitatea de productie din India, va asigura companiei un avantaj competitiv in privinta costurilor. De asemenea aceasta achizitie are o importanta strategica pentru grupul islandez in ceea ce priveste comercializarea API catre alte companii farmaceutice.

"Aceasta noua unitate va permite grupului Actavis sa reduca si mai mult costurile de productie si sa-si dezvolte semnificativ activitatile pe teritoriul Chinei. Mai mult decat atat, aceasta achizitie ne faciliteaza accesul la intregul lant valoric si integrarea pe verticala, prin extinderea capacitatilor de productie a ingredientelor farmaceutice active", a declarat Robert Wessman, CEO si presedinte Actavis. Compania nu precizeaza insa valoarea tranzactiei.

Infiintata in anul 2001, compania Zhejiang Chiral Medicine Chemicals are in prezent circa 200 de angajati in unitatea de productie a API, localizata in regiunea Hangzhou, China.

In China, Actavis mai detine o unitate de productie in Guangdong, unitate unde sunt produse medicamente sub forma de tablete, capsule, suspensii, solutii, creme si unguente.

Actavis este una dintre cele mai importante companii internationale in dezvoltarea, productia si comercializarea medicamentelor generice. Cu sediul central in Islanda, compania dezvolta operatiuni in 40 de tari si numara peste 11.000 de angajati.

Actavis a finalizat aproape 25 de achizitii strategice incepand cu 1999. Aceste achizitii au largit aria geografica de acoperire a grupului si au dus la o imbunatatire semnificativa a marjelor de profit prin patrunderea in regiuni cu costuri reduse de productie, inclusiv in Europa Centrala si de Est si Asia.

In prezent, grupul Actavis are un numar de 21 de unitati de productie in 14 state: Italia, SUA, Marea Britanie, Malta, Turcia, Bulgaria, Serbia, Rusia, Romania, China, India, Indonezia, Islanda si Norvegia.

America de Nord reprezinta cea mai mare piata pentru produsele Actavis, generand aproximativ o treime din vanzarile grupului. Alte piete cheie includ Germania, Turcia, Marea Britanie, Olanda, Bulgaria, Romania si Rusia.

In martie 2006, Actavis a achizitionat producatorul roman de medicamente oncologice Sindan in urma unei tranzactii de 147,5 milioane euro. Achizitia Sindan a oferit companiei Actavis acces la un domeniu farmaceutic nou, cel a produselor oncologice si la o platforma solida pe piata din Romania, prin care sa isi bazeze dezvoltarea viitoare. Compania numara aproximativ 320 de angajati in Romania.

In anul 2007, Actavis Romania a inregistrat o crestere de 25% fata de 2006, veniturile totale ridicandu-se la 122 de milioane euro, din care 107 milioane euro realizate in Romania si 15 milioane euro din exporturi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri