Deutsche Bank se asteapta ca Lehman Brothers Holding sa afiseze o depreciere a activelor de 2,3 miliarde dolari in trimestrul al doilea si a adaugat ca banca de investitii nu se va confrunta in viitorul apropiat cu nici un risc major legat de lichiditate, transmite Reuters, citat de NewsIn.

"Consideram ca Lehman nu este Bear Stearns, in ce priveste riscurile de lichiditate", au declarat reprezentantii casei de brokeraj.

Deutsche Bank si-a mentinut recomandarea de "cumparare" si tinta de pret la 52 dolari/actiune, in privinta actiunilor companiei.

Cea mai mare parte a deprecierii de active va fi cauzata de ipotecile comerciale (inclusiv garantiile ipotecare comerciale) si, intr-o proportie mai redusa, de imprumuturi si ipoteci rezidentiale, arata o nota de cercetare a unui analist de la Deutsche Bank, Mike Mayo.

Pe 11 martie, Deutsche Bank anuntase ca se asteapta ca 12 companii financiare sa afiseze noi deprecieri de active in valoare de 62 miliarde dolari in prima jumatate a lui 2008, printre care si banca de investitii Lehman, care se asteapta sa afiseze pierderi de 4,6 miliarde dolari.

Actiunile companiei s-au depreciat cu 63 centi, la 39,91 dolari/actiune pe bursa din New York.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
O banca germana a transferat din greseala aproape 6 miliarde de euro