Philips Electronics a afisat astazi o scadere de 28% a profitului obtinut din activitatea de baza, sub asteptarile analistilor, performantele fiind afectate de rezultatele diviziei de televizoare si de cheltuielile legate de achizitii, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Conglomeratul olandez a declarat ca nivelul castigurilor inainte de dobanzi, taxe si amortizare (EBITA) a scazut la 265 milioane euro (419 milioane dolari) fata de performanta din aceeasi perioada a anului 2007, de 370 milioane euro, sub media analistilor chestionati de Reuters, care au mizat pe un profit de 306 milioane euro.

"Rezultatele noastre sunt afectate, intr-o masura mai mare decat ne-ar placea, de performanta diviziei de televizoare si de cheltuielile legate de achizitii", a declarat directorul executiv al grupului, Gerard Kleisterlee.

Firma cu sediul la Amsterdam a confirmat tintele pentru perioada 2008-2010, mizand in continuare pe o crestere de cel putin 6% pe an, majorand tinta de crestere a EBITA de la 10% la 11% pentru 2010.

Divizia de electrocasnice - ce produce televizoare, periute de dinti electrice, playere muzicale si automate de cafea - va continua sa simta presiunea cauzata de rezultatele sectorului productiei de televizoare, a precizat Philips in comunicat.

Pierderile diviziei de televizoare au crescut la 95 de dolari in primul trimestru din 2008, fata de cele 51 milioane euro inregistrate in perioada similara din anul 2006. Compania a anuntat saptamana trecuta ca va renunta sa produca televizoare pentru piata nord-americana, unde rezultatele sunt slabe, preferand sa ramana pe aceasta piata doar printr-un acord de acordare de licente semnat cu grupul nipon Funai.

Celelalte doua divizii ale Philips, de produse medicale si de iluminat, au afisat un nivel al EBITA peste asteptarile analistilor. Divizia medicala, care a fost afectata de o modificare legislativa pe piata americana, a raportat o majorare cu 5% a vanzarilor si o marja de profit stabila. Vanzarile diviziei de produse de iluminat au crescut cu 16%, la 1,7 miliarde euro, pe fondul unor achizitii.

Titlurile Philips au scazut vineri cu 1,9% dupa de grupul rival General Electric a afisat o scadere surprinzatoare a profitului trimestrial, din cauza mediului economic american slabit de criza creditelor.

Philips si General Electric concureaza pe piata productiei de echipament pentru spitale, precum tomografele, dar si pe piata produselor pentru iluminat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri