Pretul petrolului a inceput saptamana in scadere, la 109,78 dolari pe baril, la bursele electronice din Asia, dupa anunturile Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Mondiale privind deteriorarea pe termen scurt a perspectivelor economice globale, informeaza AFP, citat de NewsIn.

In schimburile matinale, pretul barilului de petrol "light sweet crude", cu livrare in mai, s-a ieftinit cu 36 centi, la 109,78 dolari pe baril.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in mai, a scazut cu 28 centi, la 108,47 dolari pe baril.

Cu ocazia reuniunii de primavara de la Washington a ministrilor de finante si ai guvernatorilor bancilor centrale din cele 185 de state membre ale FMI si Bancii Mondiale, au existat apeluri la adresa bancilor internationale care sunt rugate sa isi prezinte potentialele pierderi.

Confruntati cu ceea ce FMI a numit cea mai mare criza economica de la Marea Criza din anii 1930, participatii la reuniune au estimat ca doar o mai mare transparenta va permite buna functionare a pietelor.

Pretul petrolului a stabilit un nou nivel record in cursul saptamanii trecute, urcand miercuri pana la 112,21 dolari pe baril, dupa o scadere neasteptata a stocurilor de petrol ale Statelor Unite, principal consumator mondial de petrol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
PWC: Bursa, mai performanta decat titlurile de stat in ultimii 7 ani