Biroul de statistica (BLS) din cadrul Departamentului american al Muncii a publicat ieri indicele preturilor de consum pentru luna mai 2005. Acesta indica o scadere a preturilor cu 0,1% fata de aprilie, pe seama scaderii preturilor la energie si la produsele alimentare. In luna aprilie, preturile fusesera cu 0,5% mai mari decat in martie. Analistii economici estimau pentru luna mai o crestere usoara, de 0,1%. Fata de luna mai a anului trecut, preturile au crescut in Statele Unite cu 2,8%, potrivit BLS. Ultima luna in care preturile au scazut in SUA a fost iulie 2004.

Desi scaderea preturilor ar putea avea ca efect stoparea ciclului de mariri ale ratelor dobanzilor din partea Fed, piata valutara nu a avut o reactie imediata. La ora 13:00 GMT, la putin timp dupa publicarea IPC, cursul euro/dolar ramasese aproape neschimbat la Londra, 1,205 $ la un euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri