Ministrul japonez al Comertului a anuntat, zilele trecute, cu ocazia Targului aviatic de la Bourget, ca tara sa va derula impreuna cu Franta un proiect de cercetare in scopul crearii unui succesor al modelului Concorde, se arata intr-un comunicat AP. Oficialul a precizat ca mai multe societati din cele doua tari vor investi pana la 760.000 de euro anual, timp de trei ani, pentru punerea la punct a unui model de avion comercial supersonic.

Un astfel de aparat ar putea reduce la jumatate timpul de zbor dintre Tokyo si New York, respectiv la numai sase ore de zbor. El va avea o capacitate de 300 de locuri, adica de trei ori mai mult decat Concorde. Pana in momentul de fata, Japonia a anuntat ca a reusit crearea unui motor capabil sa atinga o viteza de 5,5 Mach (de cinci ori viteza sunetului), si care are un consum mult mai mic decat cel al ''vechiului'' Concorde.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri