Compania americana Cargill a afisat, luni, o crestere semnificativa - cu 86% - a profitului in al treilea trimestru fiscal, incheiat pe 29 februarie, mai ales ca urmare a activitatii de pe segmentul de procesare a cerealelor, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
Cargill, compania cu sediul la Minneapolis, a anuntat ca a obtinut un profit de 1,03 miliarde dolari in al treilea trimestru fiscal, in crestere fata de 553 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul Cargill este prezent pe piata romaneasca din 1996, avand 28 de puncte de lucru si circa 1.000 de angajati. In Romania, Cargill desfasoara activitati in domeniile cultivarii plantelor si cerealelor, imbutelierii uleiurilor alimentare, rafinarii uleiurilor alimentare, dar si managementul silozurilor.

Compania a obtinut in Romania venituri de 225 milioane dolari in 2006, iar la nivel mondial incasarile au fost de 88 de miliarde dolari.

Capacitatea de productie a Cargill Romania este de 50 de milioane de litri de ulei vegetal si rafinat anual, iar investitia in tehnologie a fost de 10 milioane de dolari, din 2005 pana in prezent.

Grupul american vrea sa isi extinda in Romania afacerile europene cu ingrediente alimentare si indulcitori, declarase, in 11 aprilie, pentru Reuters, seful diviziei europene pentru ingreditente alimentare, Bram Klaeijsen.

Cargill este un grup american producator de alimente, de produse agricole si de management al riscurilor si si-a extins in Europa afacerile cu ingrediente alimentare si cu indulcitori, din Spania pana in Rusia, iar in prezent incearca sa castige piata din centrul Europei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri