Cargill, compania cu sediul la Minneapolis, a anuntat ca a obtinut un profit de 1,03 miliarde dolari in al treilea trimestru fiscal, in crestere fata de 553 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul Cargill este prezent pe piata romaneasca din 1996, avand 28 de puncte de lucru si circa 1.000 de angajati. In Romania, Cargill desfasoara activitati in domeniile cultivarii plantelor si cerealelor, imbutelierii uleiurilor alimentare, rafinarii uleiurilor alimentare, dar si managementul silozurilor.

Compania a obtinut in Romania venituri de 225 milioane dolari in 2006, iar la nivel mondial incasarile au fost de 88 de miliarde dolari.

Citeste si:

Capacitatea de productie a Cargill Romania este de 50 de milioane de litri de ulei vegetal si rafinat anual, iar investitia in tehnologie a fost de 10 milioane de dolari, din 2005 pana in prezent.

Grupul american vrea sa isi extinda in Romania afacerile europene cu ingrediente alimentare si indulcitori, declarase, in 11 aprilie, pentru Reuters, seful diviziei europene pentru ingreditente alimentare, Bram Klaeijsen.

Cargill este un grup american producator de alimente, de produse agricole si de management al riscurilor si si-a extins in Europa afacerile cu ingrediente alimentare si cu indulcitori, din Spania pana in Rusia, iar in prezent incearca sa castige piata din centrul Europei.