Consiliile de administratie ale companiilor de aeronautica Delta Air Lines si Northwest Airlines au aprobat proiectul de fuziune ale celor doua grupuri, dand astfel nastere celei mai mari companii aeriene americane.

Delta, a treia companie americana din punct de vedere al numarului de pasageri, si Northwest, ocupanta pozitiei a cincea in acelasi clasament, s-au reunit sub numele Delta si sub conducerea directorului executiv al Delta Air Lines, Richard Anderson.

Noua compania va avea o capitalizare de 17,7 miliarde dolari.

"Fuziunea va compensa majorarea preturilor la petrol si va da nastere unei companii mai puternice si mai competitive intr-un mediul al cerurilor deschise", potrivit reprezentantilor companiei.

Impreuna, cele doua companii detin 390 de rute catre 69 de state si au o cifra de afaceri cumulata de 35 miliarde dolari, beneficiind de asemenea de o flota de 800 aparate si 75.000 de angajati pe plan mondial.

Fuziunea va genera sinergii de un miliard de dolari pe an, au adaugat reprezentantii companiilor.

Aceasta operatiune de fuziunea a doi membri ai aliantei aviatice SkyTeam, din care mai face parte si Air France-KLM, a fost anuntata drept iminenta de mai multe saptamani insa era inca amenintata de reticentele sindicatelor pilotilor.

Acestia din urma nu au reusit sa se puna de acord cu privire la o grila comuna a vechimii celor 7.000 de piloti ai Delta si cei 5.000 de piloti ai Northwest.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câți oameni vor trăi pe Glob în 2100
Setari Cookie-uri