Oficiali ai Maaden si ai diviziei Alcan a Rio Tinto au cazut de acord anul trecut sa dezvolte in Arabia Saudita unul dintre cele mai mari proiecte de productie de aluminiu din lume, inclusiv o topitorie, o rafinarie de alumina si o centrala electrica, conform NewsIn.

Arabia Saudita este cel mai mare exportator de petrol din lume.

"Speram sa semnam pana in august contractul cu Rio Tinto pentru productia de aluminiu", a declarat Abdullah Dabbagh, directorul general al Maaden.

Citeste si:

Topitoria, cu o capacitate anuala de 670.000 de tone pe an, ar putea costa aproape 7,5 miliarde dolari, a precizat Dabbagh. Anterior, costurile proiectului fusesera estimate la 7 miliarde dolari.

Pentru a contribui la finantarea extinderii, compania Maaden, controlata de stat, vrea sa-si majoreze capitalul cu 9,25 miliarde riyali (1,56 miliarde euro), la care se va adauga o prima de emisiune, cu ocazia unei oferte publice initiale ce se va realiza anul acesta in Arabia Saudita, a mai spus Dabbagh.

Vanzarea a 40% din actiunile companiei in cadrul unei oferte publice initiale asteapta inca aprobarea Consiliului National al Valorilor Mobiliare din Arabia Saudita, a precizat seful Maaden. Compania siderurgica saudita vrea sa mai vanda inca 10% din actiunile sale la doua fonduri de stat.