Compania miniera Saudi Arabian Mining Co (Maaden), care vrea sa se listeze la bursa anul acesta, a anuntat ca ar putea semna pana in august un contract cu Rio Tinto pentru constructia unui complex de aluminiu, in valoare de 7,5 miliarde dolari (4,7 miliarde euro).

Oficiali ai Maaden si ai diviziei Alcan a Rio Tinto au cazut de acord anul trecut sa dezvolte in Arabia Saudita unul dintre cele mai mari proiecte de productie de aluminiu din lume, inclusiv o topitorie, o rafinarie de alumina si o centrala electrica, conform NewsIn.

Arabia Saudita este cel mai mare exportator de petrol din lume.

"Speram sa semnam pana in august contractul cu Rio Tinto pentru productia de aluminiu", a declarat Abdullah Dabbagh, directorul general al Maaden.

Topitoria, cu o capacitate anuala de 670.000 de tone pe an, ar putea costa aproape 7,5 miliarde dolari, a precizat Dabbagh. Anterior, costurile proiectului fusesera estimate la 7 miliarde dolari.

Pentru a contribui la finantarea extinderii, compania Maaden, controlata de stat, vrea sa-si majoreze capitalul cu 9,25 miliarde riyali (1,56 miliarde euro), la care se va adauga o prima de emisiune, cu ocazia unei oferte publice initiale ce se va realiza anul acesta in Arabia Saudita, a mai spus Dabbagh.

Vanzarea a 40% din actiunile companiei in cadrul unei oferte publice initiale asteapta inca aprobarea Consiliului National al Valorilor Mobiliare din Arabia Saudita, a precizat seful Maaden. Compania siderurgica saudita vrea sa mai vanda inca 10% din actiunile sale la doua fonduri de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Încă o țară a scăpat de Covid-19! A apărut un singur caz în ultimele 7 zile
Setari Cookie-uri