Washington Mutual Inc, cea mai mare asociatie de economii si credite din Statele Unite ale Americii, a afisat o pierdere de 1,14 miliarde dolari in primul trimestru din 2007, din cauza pierderilor generate pe piata creditelor, unde tot mai multi clienti nu mai pot plati imprumuturile, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Asociatia din Seattle a mai anuntat si demisia surprinzatoare a directorului comisiei financiare, Mary Pugh.

Pierderile grupului se cifreaza la 1,40 dolari pe actiune, comparandu-se cu performanta din aceeasi perioada a anului trecut, cand a obtinut un profit de 784 milioane dolari, sau 86 centi pe actiune.

Washington Mutual a anuntat provizioane de 3,51 miliarde dolari pentru posibile pierderi cauzate de credite neperformante, cu mult peste suma de 1,53 miliarde dolari pusa deoparte pentru cel de-al patrulea trimestru din 2007.

"Nimic comparabil nu s-a intamplat de la Marea Criza", a declarat directorul executiv al Washington Mutual, Kerry Killinger, care a fost tinta unui vot al actionarilor, decisi sa ii ceara demisia. Acesta este cel mai dur ciclu al pietei creditelor din ultimii ani", a adaugat acesta.

Analistii se asteptau in medie la pierderi de 1,40 dolari pe actiune, dupa ce Washington Mutual a anuntat pe 8 aprilie o posibila pierdere de 1,1 miliarde dolari, scrie Reuters.

Compania a declarat ca va concedia 3.000 de angajati, precizand ca va reduce dividendul cu 93% si ca va strange sapte miliarde dolari de la un grup de investitori printre care se numara si TPG Inc, pentru a sustine baza de capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
SUA amenință China cu sancțiuni dacă va impune o lege a securității în Hong Kong
Setari Cookie-uri