Asociatia din Seattle a mai anuntat si demisia surprinzatoare a directorului comisiei financiare, Mary Pugh.

Pierderile grupului se cifreaza la 1,40 dolari pe actiune, comparandu-se cu performanta din aceeasi perioada a anului trecut, cand a obtinut un profit de 784 milioane dolari, sau 86 centi pe actiune.

Washington Mutual a anuntat provizioane de 3,51 miliarde dolari pentru posibile pierderi cauzate de credite neperformante, cu mult peste suma de 1,53 miliarde dolari pusa deoparte pentru cel de-al patrulea trimestru din 2007.

Citeste si:

"Nimic comparabil nu s-a intamplat de la Marea Criza", a declarat directorul executiv al Washington Mutual, Kerry Killinger, care a fost tinta unui vot al actionarilor, decisi sa ii ceara demisia. Acesta este cel mai dur ciclu al pietei creditelor din ultimii ani", a adaugat acesta.

Analistii se asteptau in medie la pierderi de 1,40 dolari pe actiune, dupa ce Washington Mutual a anuntat pe 8 aprilie o posibila pierdere de 1,1 miliarde dolari, scrie Reuters.

Compania a declarat ca va concedia 3.000 de angajati, precizand ca va reduce dividendul cu 93% si ca va strange sapte miliarde dolari de la un grup de investitori printre care se numara si TPG Inc, pentru a sustine baza de capital.