Groupama a primit OK-ul CE pentru preluarea diviziei de asigurari Garancia

Compania franceza Groupama a obtinut miercuri aprobarea agentiilor de reglementare a concurentei din cadrul Comisiei Europene pentru a cumpara divizia de asigurari Garancia a bancii ungare OTP pentru 617 milioane euro, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Investigatia desfasurata de executivul Uniunii Europene s-a concentrat pe produsele de asigurari din Ungaria, excluzand asigurarile de viata, pe asigurarile in caz de incendiu si de calamitati sau accidente, sectoarele cu cele mai semnificative suprapuneri, arata un comunicat al Comisiei.

"Comisia a ajuns la concluzia ca, in contextul prezentei limitate a celor doua companii in aceste piete, al absentei unor impedimente majore de patrundere pe piata si al prezentei unor competitori puternici, cu activitate internationala, nu exista ingrijorari legate de competitie ca urmare a acestei tranzactii", a anuntat Comisia.

In cadrul acestei afaceri, Groupama va cumpara operatiunile de asigurari desfasurate de OTP in Ungaria, Romania, Slovacia si Bulgaria.

Companiile vor lua in considerare si consolidarea cooperarii in cadrul produselor mixte in toate tarile in care OTP desfasoara operatiuni, a anuntat banca ungara la momentul anuntarii acordului.

Ca parte din acord, Deutsche Bank a dezvoltat o participatie de 5% in cadrul OTP, de comun acord cu banca ungara. Aceasta participatie va fi vanduta asiguratorului Groupama.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
HR Groupama: Angajații care lucrează și de acasă rămân productivi și implicați
Setari Cookie-uri