Banca americana Merrill Lynch va anunta saptamana aceasta deprecieri suplimentare ale activelor, intre 6 si 8 miliarde de dolari, cu ocazia afisarii rezultatelor sale trimestriale, scrie, miercuri, The Wall Street Journal, citand surse avizate, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Cotidianul The Wall Street Journal a afirmat, in editia sa online, ca noile deprecieri de active vor duce totalul inregistrat din octombrie 2007 pana in prezent la mai mult de 30 miliarde dolari si vor determina a treia pierdere trimestriala pe care o va afisa Merrill Lynch, marcand cea mai lunga perioada de declin din evolutia de 94 de ani a bancii.

O purtatoare de cuvant a subsidiarei londoneze a bancii a refuzat sa comenteze si a redirectionat intrebarile catre biroul new-yorkez al Merrill Lynch. Purtatoarea de cuvant a Merrill Lynch de la New York nu a fost imediat disponibila pentru comentarii.

Investitorii au asteptat mai multe vesti proaste dinspre marile banci americane ce isi publica saptamana aceasta rezultatele pentru primul trimestru, intrucat colapsul pietei imobiliare si turbulentele de pe pietele de credit au avut un impact major asupra bilanturilor contabile ale acestora.

Merrill Lynch se pregateste, de asemenea, pentru un plan de economii care va include concedieri a 10-15% dintre angajatii din anumite sectoare de afaceri, cum ar fi finantarea obligatiunilor, mai scrie The Wall Street Journal, citat de Reuters.

Traderii de pe piata valutara din Asia au afirmat ca articolul despre Merrill Lynch a determinat o anumita depreciere a dolarului fata de yen, dar reactia a fost lipsita de amploare, deoarece investitorii se asteptau deja ca bancile sa anunte deprecieri suplimentare ale activelor.

JPMorgan Chase, care a preluat luna trecuta banca de investitii Bear Stearns grav afectata de criza creditelor, si Wells Fargo urmeaza sa isi publice miercuri rezultatele trimestriale. Merril Lynch isi va afisa joi rezultatele trimestriale.

La inceputul saptamanii, Wachovia, a patra banca americana a afisat o pierdere neasteptata pentru primul trimestru, ca urmare a agravarii pierderilor din portofoliul de credite ipotecare. Wachovia si-a diminuat totodata dividendele si a strans capital in valoare de 7 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revolut, aproape de o evaluare de 5 miliarde de dolari
Setari Cookie-uri