Piata mondiala a medicamentelor eliberata pe baza de reteta a crescut anul trecut cu 6,4%

Piata mondiala a medicamentelor eliberate pe baza de reteta a crescut cu 6,4% in 2007 pana la un nivel estimat la 712 miliarde dolari, potrivit datelor centralizate de compania de consultanta si cercetare in domeniul farmaceutic IMS Health, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

Desi Statele Unite raman in continuare cea mai mare piata, cu un nivel al vanzarilor de 286,5 miliarde dolari, economia americana a contribuit cu doar un sfert la cresterea de anul trecut a pietei mondiale - cel mai mic nivel de contributie inregistrat vreodata, potrivit IMS.

Intr-un raport publicat luna trecuta, IMS a aratat ca vanzarile de medicamente eliberate pe baza de reteta din SUA au crescut in 2007 cu doar 3,8%, cel mai lent ritm din 1961.

Cele cinci piete europene importante - Franta, Germania, Marea Britanie, Italia si Spania - au inregistrat o crestere de 4,8% a vanzarilor de medicamente, in timp ce Rusia si Turcia au avut cea mai mare rata a cresterii dintre celelalte piete europene.

Pietele din Asia - excluzand Japonia, Australia si Noua Zeelanda - au crescut anul trecut cu 13,3% si au ajuns la o pondere de 11% in piata mondiala a medicamentelor, in timp ce Japonia a inregistrat o crestere de 3,6%, potrivit raportului publicat recent.

Pietele din America Latina au crescut cu 11,6%, la 42,4 miliarde dolari, a mai anuntat IMS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Elveţia refuză să schimbe numele ''rasist'' al unui munte
Setari Cookie-uri