Banca elvetiana UBS AG, afectata de pierderi generate de criza creditelor de pe piata ipotecara, ar putea concedia pana la 10% din personalul din diviziile bancii de investitii si de tranzactionare de pe pietele internationale, au spus surse avizate, citate de Reuters.

In conditiile in care totalul angajatilor de la divizia internationala de banca de investitii a UBS AG se ridica la 22.000 de persoane, ultima decizie cu privire la concedieri ar putea afecta 2.200 de salariati, desi sursele avizate citate avertizeaza ca este prea devreme pentru a preciza cat de drastice vor fi disponibilizarile.

Reprezentantii UBS au refuzat sa comenteze, mai scrie Reuters.

Seful UBS, Marcel Rohner, le declarase investitorilor la inceputul acestei luni ca "nivelul de personal de la banca de investitii va fi ajustat in continuare, in conformitate cu evolutiile de pe piata", Rohner adaugase ca va face declaratii mai detaliate la inceputul lunii mai.

Planurile de disponibilizari survin in contextul in care banca elvetiana a anuntat deprecieri ale activelor de 19 miliarde dolari, ca urmare a expunerii la piata ipotecara si la criza creditelor. Pierderile, corelate cu cele de 18 miliarde dolari de anul trecut, au slabit si mai mult banca, in conditiile in care pietele financiare se confrunta cu perioade tot mai dificile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri