Banca americana JPMorgan Chase & Co. a afisat, miercuri, o scadere cu 50% a profiturilor nete in primul trimestru din 2008, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, ca urmare a conditiilor de pe piete si a mediului de creditare, potrivit rezultatelor financiare ale bancii.

Profiturile nete ale JPMorgan Chase & Co. au fost de 2,37 miliarde dolari in primele trei luni din 2008, comparativ cu 4,78 miliarde dolari, suma ce reprezinta profiturile nete din primul trimestru ale anului trecut, informeaza NewsIn.

JPMorgan Chase & Co. a inregistrat, totodata, o scadere cu 49% a castigurilor pe actiune in primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada echivalenta din 2007. Astfel, daca in trimestrul intai de anul trecut banca americana a castigat 1,34 dolari/actiune, in primele trei luni ale acestui an, JPMorgan a castigat doar 0,68 dolari/titlu.

"Castigurile noastre din acest trimestru au scazut semnificativ, intrucat ne confruntam in continuare cu o piata si cu un mediu de creditare provocatoare", a explicat directorul general al bancii americane, Jamie Dimon.

seful JPMorgan s-a referit si la pierderile pe care le-a avut divizia de banca de investitii din credite structurate, credite ipotecare si majorarea provizioanelor. Divizia de "Retail Financial Services si-a extins, totodata, provizioanele pentru creditele ipotecare si cele casnice, deoarece performanta acestor portofolii continua sa se deterioreze", a adaugat Jamie Dimon.

Provizioanele pentru pierderi din credite ale JPMorgan au fost de 4,42 miliarde dolari in primul trimestru din 2008, cu 339% in crestere fata de cuantumul de 1,008 miliarde dolari din aceeasi perioada a anului trecut, arata rezultatele financiare ale bancii americane.

JPMorgan Chase & Co. a inregistrat venituri nete totale de 16,89 miliarde dolari in primele trei luni din 2008, in scadere cu 11% fata de suma de 18,96 miliarde dolari din primul trimestru 2007.

Banca americana a avut un randament al capitalurilor proprii (ROE) de 8% in primul trimestru al acestui an, comparativ cu 17% in primele trei luni din 2007.

Activele totale ale JPMorgan au fost de 1,64 mii de miliarde la sfarsitul primului trimestru al acestui an, in crestere cu 17% fata de suma de 1,40 mii de miliarde ce a reprezentat activele totale ale bancii la finalul trimestrului i din 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Geoană: NATO este cu toate radarele sus contra dezinformarilor venite din Est
Setari Cookie-uri