Wells Fargo&Co, cea de a cincea banca din Statele Unite, a anuntat miercuri ca profitul pentru primul trimestru a coborat cu 11%, afectat de deteriorarea calitatii creditelor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul net al bancii cu sediul la San Francisco a scazut la 2 miliarde dolari, adica 60 centi/actiune, de la 2,24 miliarde dolari - sau 66 centi/actiune - cu un an in urma. Veniturile au crescut cu 12%, la 10,56 miliarde dolari.

Estimarea medie a analistilor pentru castigurile Wells Fargo a fost de 57 centi/actiune, la venituri de 10,4 miliarde dolari, potrivit Reuters Estimates. Rezultatele s-au imbunatatit fata de trimestrul al patrulea din 200 cand o depreciere masiva de active legata de creditele imobiliare a redus profitul la 1,36 miliarde dolari.

Wells Fargo a anuntat ca a constituit provizioane de 2 miliarde dolari din profitul inainte de taxe pentru pierderile din credite si ca si-a majorat rezervele pentru credite cu 500 milioane dolari.

Compania Berkshire Hathaway Inc, detinuta de miliardarul Warren Buffet, este cel mai mare actionar al Wells Fargo, la care detinea 8,8% din actiuni la finalul anului trecut, potrivit Thomson Share Watch.

Tot miercuri, JPMorgan Chase&Co a anuntat ca profitul sau a scazut cu 50%, ca urmare a deprecierilor de active si a pierderilor din credite, care au totalizat 5 miliarde dolari.

Actiunile Wells Fargo au inchis sedinta de marti la 27,81 dolari/actiune la bursa din New York. Actiunile au pierdut 8% din valoare in acest an, sub scaderea de 14% a indicelui bancar PHiladelphia KBW.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Primul stat care a înlocuit un barista cu un robot
Setari Cookie-uri