Calitatea creditelor acordate de corporatii, state si banci s-a inrautatit pe plan international, intrucat raportul revizuirilor negative fata de cele pozitive a crescut la 3:1 fata de 2:1 in trimestrul anterior, arata un raport al agentiei de evaluare financiara Moody\'s.
Ritmul deteriorarii a fost alert din moment ce in al doilea trimestru din 2007, numarul revizuirilor in urcare si al celor in coborare a fost aproximativ egal, se arata in raportul "Moody's Rating Actions, Reviews and Outlooks: Quarterly Update - First Quarter 2008".

"Mediul economic continua sa fie precaut, in conditiile in care procentul emitentilor plasati in asteptare pentru revizuirea in scadere este mai mare decat al celor care asteapta o cresterea ratingului, iar procentul emitentilor cu perspectiva negativa il depaseste pe al celor cu perspectiva pozitiva", a spus analistul Moody's Jennifer Tennant.

Moody's a raportat ca la finalul primului trimestru din 2008, 3,8% dintre emitentii notati de agentie erau evaluati in vederea revizuirii in scadere a ratingului, fata de procentul de 1,8% al celor plasati sub evaluare cu perspectiva pozitiva. In mod similar, 13,1% dintre emitentii evaluati au primit perspective negative, fata de 6,1%, care au primit perspective pozitive.

Miscarile de rating, revizuirile si perspectivele indica, totodata, ca emitentii cu grad de investitori au o perspectiva de creditare ceva mai buna decat cea a celor speculativi, continuand tendinta din trimestrul anterior.

Regiunile din Orientul Mijlociu, Africa si America Latina au mai multi emitenti in curs de revizuire cu perspectiva pozitiva decat negativa, arata agentia de evaluare financiara. Pentru zona Asia-Pacific (cu exceptia Japoniei), numarul perspectivelor negative l-a surclasat pe cel al perspectivelor pozitive, in timp ce in Japonia exista, inca, mai multe perspective pozitive decat negative.

In plus, mai multi emitenti europeni sunt plasati sub revizuire cu perspectiva negativa decat pozitiva, iar numarul emitentilor din SUA si Canada cu perspective negative este de trei ori mai mare decat al celor cu perspective pozitive.

Dintre sectoarele industriale, companiile imobiliare si de constructii, institutiile financiare, de valori mobiliare si de leasing au avut cele mai multe revizuiri in scadere ale ratingurilor in primul trimestru din 2008. Industria materialelor de constructii si cea imobiliara si de constructii au semnificativ mai multi reprezentanti cu perspective negative decat cu perspective pozitive, mai scrie agentia de evaluare financiara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri