JPMorgan vinde actiuni preferentiale de 6 mld. de dolari

JPMorgan Chase & Co va vinde actuni preferentiale non-cumulative in valoare de sase miliarde dolari, conform unui raport aparut in International Financing Review, publicatie a grupului media Thomson, informeaza Reuters.

Pretul la care vor fi scoase va vanzare titlurile nu a fost decis insca.

Actiunile preferentiale sunt asteptate a plati un dividend fix de 7,9% pentru 10 ani, dupa aceasta data rata dividendului fiind variabila.

Mai multe banci si case de brokeraj au apelat in ultimele luni la investitori publici si privati pentru a-si intari baza de capital si balantele contabile, afectate de criza globala a creditelor.

Raportul a fost publicat in aceeasi zi in care JPMorgan, a treia banca din Statele Unite ale Americii, a afisat o scadere de 50% a profitului net trimestrial, scrie Reuters. Insa performanta bancii a calmat investitorii, care au sperat ca banca sa treaca mult mai usor peste aceasta criza decat alte grupuri bancare.

Profitul JPMorgan s-a cifrat la 2,37 miliarde dolari, sau 68 centi pe actiune, fata de nivelul de 4,79 miliarde, sau 1,34 centi pe actiune, inregistrat in perioada similara din 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri