Banca americana Merrill Lynch a avut pierderi nete de 1,96 miliarde dolari in primul trimestru din acest an, adica 2,19 dolari/actiune, spre deosebire de aceeasi perioada a anului trecut, cand banca americana a inregistrat castiguri, arata rezultatele financiare ale bancii.
Pierderile nete din operatiuni continue inregistrate de Merrill Lynch in primele trei luni din 2008 au fost de 1,97 miliarde dolari, respectiv de 2,20 dolari/actiune. In primul trimestru din 2007, Merrill Lynch avusese castiguri nete de 2,03 miliarde dolari din operatiunile continue, adica de 2,12 dolari/actiune.

Pierderile nete trimestriale de 1,96 miliarde dolari ale Merrill Lynch reflecta o evolutie foarte diferita de cea inregistrata in aceeasi perioada din 2007, cand banca americana a avut castiguri nete de 2,16 miliarde dolari, respectiv 2,26 dolari/actiune, potrivit raportului financiar al bancii.

Veniturile nete ale Merrill Lynch au scazut cu 69% in primul trimestru din 2008 si s-au cifrat la 2,9 miliarde dolari, mai ales ca urmare a deprecierilor nete de active de 1,5 miliarde dolari, ca urmare a expunerii la creditele structurate de pe piata Statelor Unite.

La scaderea veniturilor trimestriale ale Merrill Lynch au contribuit si ajustarilor negative pentru evaluari de credite, de 3 miliarde dolari, legate de fonduri de acoperire a riscurilor, garantate de catre institutii financiare, majoritatea referitoare la credite structurate de pe piata SUA.

"In pofida pierderilor din acest trimestru, afacerile de baza ale Merrill Lynch au avut rezultate solide intr-un mediu de piata dur", a comentat directorul general al Merrill Lynch, John Thain.

Excluzand deprecierile de active, ajustarile evaluarilor de creditare si profiturile nete legate de obligatii pe termen lung, veniturile nete trimestriale ale Merrill Lynch au fost de 7,4 miliarde dolari, in scadere cu 26% fata de aceeasi perioada din 2007.

"Lichiditatea firmei a crescut fata de nivelurile de la sfarsitul anului si avem in continuare o capitalizare solida. In plus, afacerea noastra de pe pietele internationale este bine pozitionata si continuam sa investim in regiuni si sectoare cheie de dezvoltare", a mai spus John Thain.

Cotidianul financiar american The Wall Street Journal (WSJ) afirmase miercuri, citand surse avizate, ca banca americana va anunta deprecieri ale activelor cuprinse intre 6-8 miliarde dolari cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare trimestriale.

Deprecierile de active anuntate de Merrill Lynch au fost mai mici fata de cuantumul estimat de jurnalistii de la WSJ, dar agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a anuntat ca ar putea cobori ratingul 'A1' pentru credite pe termen lung al bancii americane de investitii, invocand deteriorarea conditiilor de pe piata creditelor ipotecare si estimarea ca banca va afisa in continuare pierderi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri