Vanzarile comapaniei farmaceutice Roche s-au majorat cu 9% in moneda locala, in primul trimestru al anului curent, pana la valoarea de 10,8 miliarde de franci elvetieni (6,8 miliarde de euro), comparativ cu rezultatele obtinute in aceeasi perioada a lui 2007.

Evolutia grupului farmaceutic a fost afectata de scaderea vanzarilor la medicamentul antigripal Tamiflu, precum si de incetinirea cadentei de crestere de pe segmentul tratamentelor anticancer.

Roche Pharmaceuticals a inregistrat o crestere de 11%, fata de perioada similara a anului 2007, la peste 8,5 miliarde de franci elvetieni (CHF), excluzand vanzarile de Tamiflu pentru stocurile de pandemie, potrivit datelor emise de companie.

"Roche a avut un start foarte bun in 2008. Portofoliul nostru de oncologie precum si alte produse si arii cheie au inregistrat o crestere cu doua cifre, conform estimarilor facute anul trecut. Excluzand vanzarile de Tamiflu, ambele divizii ale Grupului Roche au inregistrat o crestere peste media pietelor pe care activeaza", a comentat Severin Schwan (foto), CEO al Roche Group.

Roche este prezent si in Romania, unde detine o cota de piata de 6,83%, plasandu-se ca cea de-a doua companie farmacetica, in functie de venituri, dupa GlaxoSmithKline, potrivit celor mai recente date publicate de Cegedim. Produsele care au inregistrat cele mai mari vanzari in anul 2007 sunt cele destinate tratamentului hepatitelor virale B si C si anemiei. Anul acesta, producatorul farmaceutic va mai lansa pe piata romaneasca produse farmaceutice impotriva anemiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Suntem consumatori fideli de medicamente. Cate cutii am cumparat in T2