Al doilea grup de catering din lume a realizat un profit net de 219 milioane euro (347 milioane dolari) in primele sase luni ale anului fiscal curent, in crestere fata de nivelul de 198 milioane euro inregistrat in perioada similara din 2007.

Analistii chestionati de Reuters se asteptau la un profit net de 201 milioane euro.

Sodexo a propus sa rascumpere aproximativ 7,8% din titlurile proprii, insa a precizat ca principalul sau actionar, familia fondatoare Bellon, ce controleaza 36,8% din companie si 43,7% din drepturile de vot, nu va lua parte la aceasta operatiune.

Citeste si:

"Aceasta tranzactie respecta dorintele comunitatii financiare si demonstreaza increderea in abilitatea noastra de a atinge obiectivele planului Ambition 2015 si in perspectivele noastre", a declarat directorul executiv al grupului, Michel Landel, intr-un comunicat.

Pentru intregul an, compania a confirmat ca spera sa majoreze vanzarile cu peste 7% si profitul operational cu circa 12%, excluzand impactul evolutiilor valutare.

Profitul operational al Sodexo a crescu cu 7,9% la 393 milioane euro, depasind asteptarile analistilor, care mizau pe un rezultat de 379 milioane euro, conform Reuters.