Grupul francez de catering Sodexo a afisat joi o majorare de 10,4% a profitului net inregistrat in primul sementru al anului fiscal curent, peste estimarile analistilor, confirmand si obiectivele pentru anul in curs, informeaza Reuters.
Al doilea grup de catering din lume a realizat un profit net de 219 milioane euro (347 milioane dolari) in primele sase luni ale anului fiscal curent, in crestere fata de nivelul de 198 milioane euro inregistrat in perioada similara din 2007.

Analistii chestionati de Reuters se asteptau la un profit net de 201 milioane euro.

Sodexo a propus sa rascumpere aproximativ 7,8% din titlurile proprii, insa a precizat ca principalul sau actionar, familia fondatoare Bellon, ce controleaza 36,8% din companie si 43,7% din drepturile de vot, nu va lua parte la aceasta operatiune.

"Aceasta tranzactie respecta dorintele comunitatii financiare si demonstreaza increderea in abilitatea noastra de a atinge obiectivele planului Ambition 2015 si in perspectivele noastre", a declarat directorul executiv al grupului, Michel Landel, intr-un comunicat.

Pentru intregul an, compania a confirmat ca spera sa majoreze vanzarile cu peste 7% si profitul operational cu circa 12%, excluzand impactul evolutiilor valutare.

Profitul operational al Sodexo a crescu cu 7,9% la 393 milioane euro, depasind asteptarile analistilor, care mizau pe un rezultat de 379 milioane euro, conform Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri