O asemenea majorare de capital ar fi prima organizata de o banca britanica importanta de la inceputul crizei creditelor.

Majorarea ar reprezenta o mare lovitura, avand in vedere ca marile banci britanice au traversat criza creditelor fara prea mari dificultati, exceptie facand nationalizarea bancii Northern Rock.

O astfel de operatiune ar putea determina actionarii sa-l reclame pe directorul general al grupului scotian, Sir Fred Goodwin, artizanul achizitiei ABN Amro (impreuna cu bancile Fortis si Santander) ce ramane cea mai mare investitie din istoria sectorului bancar (71 miliarde euro).

Citeste si:

Operatiunea va fi anuntata saptamana viitoare, pe marginea unui raport de activitate trimestrial, a precizat cotidianul, citand surse avizate.

Grupul va organiza intalnirea anuala pe data de 23 aprilie, iar operatiunea ar putea fi anuntata atunci, au precizat alte ziare.
RBS a raspuns printr-un comunicat ca a "notat speculatiile legate de o posibila emitere de titluri", si ca "certifica ca raportul sau trimestrial de activitate va fi publicat saptamana viitoare".