Directorul departamentului petrochimic al Gazprom Neft, Roman Yefimycev, a declarat ca firma va produce 100 milioane tone de petrol pe an pana in 2020, cu 25% mai mult fata de estimarile initiale de 80 milioane tone.

Gazprom Neft, numarul cinci in industria petroliera din Rusia, se confrunta cu o scadere a productiei de cand fostul proprietar, miliardarul Roman Abramovici, a vandut firma, numita atunci Sibneft, catre Gazprom in 2005.

Compania, ce a produs aproximativ 43 milioane de tone de petrol in 2007 a anuntat ca se asteapta ca Gazprom sa cedeze dreptul de exploatare la toate cele 11 campuri petroliere ale Gazprom in urmatorii trei ani, ceea ce ar putea duce la o sporire a productiei.
Gazprom a produs 13,2 milioane tone de petrol din aceste zacaminte anul trecut.

Gazprom Neft a declarat ca planuieste sa investeasca pana la patru miliarde de dolari pe an pana in 2020, sau aproximativ 50 miliarde dolari in total, pentru a spori productia.

Citeste si:

Yefimycev a precizat ca Gazprom Neft urmareste sa tripleze rafinarea la 76 milioane tone de petrol pe an pana in 2020, de la 28 milioane de tone cat a procesat in 2007.

Potrivit mass-mediei din Rusia, directorul executiv al Gazprom Neft, Alexander Dyukov, a spus ca firma sa va analiza o cooperare cu grupurile occidentale Eni, Royal Dutch Shell sau Chevron.

Yefimycev a declarat ca Gazprom Neft planuieste sa-si extinda capacitatea de productie la rafinaria din Omsk la aproximativ 19 milioane de tone pe an pana in 2015, de la 16 milioane de tone cat produce la ora actuala.