Grupul german Allianz, cel mai mare asigurator european, a semnat un acord prin care preia controlul a doua companii de asigurari din Turcia, detinute de Koc Holding, pentru 373,2 milioane euro, considerand ca piata turca de asigurari are un mare potential de crestere, relateaza NewsIn.

"Acordul ne intareste angajamentul pe termen lung pe piata din Turcia, unde vedem un mare potentuial de crestere in viitor", a declarat Enrico Cucchiani, membru in comitetul executiv al Allianz, citat de NewsIn.

Potrivit acordului, grupul Allianz achizitioneaza 47,1% din actiunile societatii de asigurari generale Koc Allianz Sigorta AS pentru 248 milioane euro, ceea ce ridica la 84,2% detinerea Allianz la aceasta societate, de la 37,1% in prezent.
De asemenea, Allianz isi majoreaza participatia la societatea de asigurari de viata si pensii Koc Allianz Hayat ve Emeklilik AS la 87%, de la 38% in prezent, pentru 125,2 milioane euro.

Allianz Group este lider pe piata de asigurari din Europa, cu venituri de peste 102 miliarde euro in 2007 si aproximativ 80 milioane de clienti.

Koc Holding este cel mai mare grup diversificat din Turcia, cu afaceri in energie, auto, bunuri de folosinta indelungata si piata financiara, care au adus anul trecut venituri de 29 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primăria Romei va amenda cu până la 500 euro pe cei care aruncă măşti pe stradă
Setari Cookie-uri