Pretul petrolului a atins luni pe piata americana un nou record, de 117,40 dolari/baril, in timp ce titeiul Brent s-a scumpit la un nivel istoric de 114,65 dolari/baril, pe fondul deprecierii dolarului si al refuzului Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a mari productia, scrie AFP, citat de NewsIn.
Pretul petrolului a depasit record dupa record, sustinut de fundamentele puternice, precum deprecierea dolarului, care ieftineste materiile prime si care determina investitorii sa caute protectie impotriva inflatiei, sustin brokerii.

Contribuind la spirala scumpirilor, ministrul algerian al energiei si minelor, care este si presedinte al OPEC, Chakib Khelil, a estimat duminica faptul ca organizatia nu are nevoie sa pompeze mai mult petrol in perioada imediat urmatoare, in ciuda apelurilor in acest sens ale statelor consumatoare.

Presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a afirmat provocator ca barilul nu este inca destul de scump.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri