Pretul petrolului a depasit astazi la New York nivelul de 118 dolari pe baril, pentru prima data in istorie, si de 115 dolari pe baril la Londra, pe fondul tensiunilor geopolitice din Nigeria si a declaratiilor Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) legate de productie.

De mai multe zile, pretul petrolului a depasit zilnic valorile record precedente, din cauza evolutiei elementelor fundamentale ale pietei sub presiunea factorilor conjuncturali precum deprecierea dolarului, care ieftineste materiile prime, preferate de investitori pentru a se apara de inflatie.

Investitorii sunt ingrijorati de situatia din Nigeria, principal producator african de titei, dupa ce luni, in urma unor atacuri ale rebelilor asupra a doua oleoducte Shell din regiunea deltei Niger, pretul petrolului a fost direct afectat.

In acest context tensionat al perturbarilor elementelor fundamentale ale pietei, OPEC a respins duminica apelurile statelor consumatoare, precizând ca pietele sunt bine aprovizionate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Profitul OMV Petrom a scazut in 2019. Cum arata cifrele companiei
Setari Cookie-uri