Profitul net al Western Union a crescut cu 7%, pana la 207 milioane dolari in primul trimestru din 2008, comparativ cu perioada echivalenta de anul trecut si a fost afectat de cheltuielile de restructurare ale firmei.

Cu excluderea cheltuielilor de restructurare, profitul net al Western Union a crescut cu 15%.

Profitul operational al companiei, ce include si cheltuieli de restructurare de 24 milioane dolari, a fost de 309 milioane dolari, cu 2% in crestere fata de aceeasi perioada de anul trecut, iar marja profitului operational a fost de 24,4%, comparativ cu 26,9% in primul trimestru de anul trecut.

Activitatile operationale trimestriale ale Western Union au generat lichiditate de 318 milioane dolari, iar veniturile de pe segmentul de activitate "consumer-to-consumer" ("de la consumator la consumator" ) si din tranzactii au crescut cu 14%.

Activitatea internationala "consumer-to-consumer", care a determinat cresterea cu 67% a venitului total, a avut venituri si tranzactii in crestere cu 19% in primul trimestru din 2008, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.

Western Union a afisat o crestere cu 12% a veniturilor din primul trimestru, pana la 1,3 miliarde dolari, comparativ cu primele trei luni din 2007, perioada analizata marcand al patrulea trimestru consecutiv de accelerare a majorarii veniturilor.

Compania de transfer de bani a anuntat, totodata, castiguri pe actiune de 0,27 dolari obtinute in primele trei luni din 2008, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada de anul trecut. Cu excluderea cheltuielilor de restructurare, Western Union a avut castiguri trimestriale pe actiune de 0,29 dolari, in crestere cu 16% raportat la primul trimestru din 2007.

"Rezultatele noastre solide din primul trimestru, generate de inca trei luni de activitate sustinuta in afacerea internationala consumer-to-consumer, ne permit sa ne indeplinim obiectivele de afaceri din acest an", a afirmat presedintele si directorul general al Western Union, Christina Gold.

La sfarsitul primului trimestru, Western Union a anuntat ca a avut 345.000 de unitati si este prezenta si pe piata romaneasca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | SUA a ajuns să aibă mai multe decese decât China
Setari Cookie-uri