McDonald\'s Corp a afisat un profit peste asteptari in primul trimestru al acestui an, sustinut de vanzarile bune din strainatate.

Compania si-a rascumparat in perioada mentionata actiuni in valoare de 2 miliarde dolari.

Cel mai mare operator de restaurante din lume a inregistrat in primul trimerstru al acestui an un profit net de 946,1 milioane dolari, adica 81 centi/actiune in primul trimestru, peste profitul net de anul trecut, de 762,4 milioane dolari sau 62 centi/actiune.

Estimarea medie a analistilor pentru profit a fost de 70 centi/actiune, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Veniturile au crescut in primul trimestru cu 6%, la 5,61 miliarde dolari, valoare de asemenea peste estimarile analistilor, de 5,55 miliarde dolari.

Vanzarile restaurantelor deschise de cel putin 13 luni au crescut cu 7,4%.

Vanzarile efectuate de aceleasi unitati au crescut cu 2,9% in primul trimestru in Statele Unite, cu 11,1% in Europa si cu 9,4% in zona Asia/Pacific, Orientul Mijlociu si Africa.

McDonald's si concurentul sau Burger King au avut cele mai bune performante in intregul sector american al restaurantelor, care a fost afectat de preturile ridicate ale combustibililor si alimentelor, de o piata a muncii in declin si de ieftinirea caselor.

McDonald's a atras consumatorii stramtorati, oferindu-le meniuri la preturi reduse, de la cafea pana la hamburgeri.

Actiunile McDonald's se tranzactionau la 58,80 dolari/actiune in predeschiderea de marti, in usoara apreciere fata de nivelul de inchidere din ziua precedenta de la New York, de 58,67 dolari/actiune.

Actiunile McDonalds s-au apreciat cu 21% in ultimul an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
VIDEO: Burger King renunţă la conservanţi. Face reclamă unui burger cu mucegai
Setari Cookie-uri