GlaxoSmithKline a anuntat ca va achizitiona compania de biotehnologie Sirtris Pharmaceuticals contra sumei de 720 milioane dolari, dezvoltand o noua clasa de medicamente destinate bolilor ce apar odata cu procesul de imbatranire.
Glaxo a anuntat ca va demara o licitatie pentru toate actiunile Sirtris, incepand cu 22,50 dolari pe actiune, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Prin achizitionarea Sirtris, GlaxoSmithKline isi va imbunatati cercetarea in domeniul metabolic, neorologic, imunologic si cel al inflamatiei, consolidandu-si prezenta in sectorul enzimelor sirtuins, o clasa nou descoperita ce are legatura cu procesul de imbatranire", potrivit unei declaratii comune a companiilor.

Glaxo a declarat ca planuieste sa mentina toti angajatii Sirtris, compania continuand sa activeze in Cambridge, Massachusetts, in mod independent.

"Aproape toate bolile au la baza procesul de imbatranire, inclusiv cancerul si bolile de inima", a declarat directorul executiv al Sirtris, Christoph Westphal.

Acesta a adaugat ca ambele companii sunt multumite de noua idee a tratarii bolilor care apar data cu procesul de imbatranire.

Intr-un alt acord anuntat recent, Glaxo si-a sporit pozitia in sectorul biotehnologiei prin semnarea unui acord de colaborare cu firma Regulus Therapeutics, ce s-ar putea ridica la 600 milioane dolari.

Regulus este o companie cu capital mixt formata de firmele americane de biotehnologie Alnylam Pharmaceuticals si Isis Pharmaceuticals.

Cea mai mare investitie a Glaxo in sectorul biotehnologiei a fost achizitia companiei Domantis in ianuarie 2007, ce s-a ridicat la 453 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri