"Situatia din piatele financiare s-a inrautatit in mod clar si marjele de credit au devenit mai mari de la inceputul anului", a declarat Wolfgang Sprissler, directorul general HVB.

Aceasta situatie va aduce pierderi semnificative in portofoliul valorilor mobiliare in primul trimestru, a mai spus Sprissler.

"Am inceput anul prudent, in special in sectorul bancar de investitii", a adaugat Sprissler, spunand ca "toate celelalte sectoare au o evolutie buna si nu resimt efectele crizei financiare".

Criza din pietele financiare s-a extins in piata bancara si a cauzat pierderi uriase unora dintre cele mai mari banci din lume.

Analistii au fost ingrijorati ca UniCredit ar putea urma aceeasi tendinta, in ciuda faptului ca zvonurile au fost dezmintite in repetate randuri de conducere.

Citeste si:

UniCredit a evitat in mare parte problemele din piete, precum si expunerile majore la piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite, alaturi de alte banci din Italia, care au o politica de creditare interna foarte conservatoare.

Insa UniCredit, cea mai mare banca din Italia, cu o valoare de aproximativ 100 miliarde dolari, este cea mai "europenizata" dintre bancile italiene, prin achizitia HVB.

Directorul general HVB a spus ca "impactul direct din criza creditelor este foarte redus", insa a adaugat ca planurile pentru 2008 au fost "bazate pe ideea ca pietele financiare vor reveni la normal in cursul anului".

HVB a anuntat pana acum o pierdere de 463 milioane euro din criza pietelor financiare.

Directorul executiv UniCredit, Alessandro Profumo, a declarat in martie ca nu poate confirma tinta de profit stabilita de banca pentru 2008, de 0,66 euro/actiune, pe fondul volatilitatii din sectorul bancar de investitii.