Pentru fiecare actiune a Safeco se vor oferi 68,25 dolari in numerar, un pret cu aproape 51% mai mare decat cotatia la care titlurile au inchis sedinta de marti. Actiunile Safeco s-au apreciat cu 45,7%, echivalent cu 20,69 dolari, la 65,92 dolari/actiune pe bursa din New York.

Safeco, ce ofera asigurari pentru persoane fizice si pentru intreprinderi mici si mijlocii, urmeaza sa devina parte a diviziei agentiilor de piata a Liberty Mutual. Combinata, organizatia va avea circa 15.000 de agentii independente.

"Produsele si operatiunile Safeco completeaza operatiunile noastre din divizia agentiilor de piata", a declarat presedintele Liberty Mutual, Edmund Kelly. "Acestia sunt foarte puternici in vestul Statelor Unite, iar noi suntem foarte puternici in partea de est si suntem prezenti la nivel international", a adaugat Kelly.

Citeste si:

Liberty Mutual este in prezent cel de-al saselea asigurator de proprietati si in caz de calamitate din Statele Unite, nivelul primelor din asigurare atingand anul trecut 20,2 miliarde dolari. Nivelul primelor de asigurari Safeco s-a ridicat in 2007 la 5,9 miliarde dolari.

Afacerea este incheiata dupa ce Liberty Mutual a cumparat anul trecut Ohio Casualty. Liberty Mutual a anuntat ca va continua sa caute si alte oportunitati de echizitii.