Producatorul bauturilor racoritoare Pepsi-Cola si Gatorade si al cartofilor prajiti Lay's si-a sporit profitul net la 1,15 miliarde dolari (70 centi/actiune) in primul trimestru din 2008, de la nivelul de 1,10 miliarde dolari (65 centi/actiune) inregistrat in primele trei luni ale anului trecut.

Venitul net al PepsiCo a crescut pana la 8,33 miliarde dolari in primele trei luni ale acestui an, de la nivelul de 7,35 miliarde dolari din perioada similara a anului trecut.

PepsiCo si alte companii care au expuneri ample pe pietele internationale au fost sustinute in primul trimestru de deprecierea dolarului fata de alte valute, care a determinat cresterea valorii vanzarilor de pe pietele internationale, la transformarea in dolari.

Citeste si:

PepsiCo a anuntat ca se asteapta ca evolutia din 2008 sa corespunda tintelor pe termen lung ale companiei, cu o crestere a volumului intre 3% si 5%, o majorare a venitului si o extindere a castigurilor pe actiune de cel putin 3,72 dolari.

PepsiCo a mai anuntat ca se asteapta la o scumpire a materiilor prime cu 9-10% pe pietele internationale in intregul an si la o rata fiscala de aproape 27,5%.